Skip to main content

Introduktion till universitetsstudier 7,5 hp

Sista ansökningsdatum har passerat

Kursen ges av Mittuniversitetet

Kursen vänder sig till dig som läser in grundläggande behörighet och vill påbörja studier på högskola eller universitet. Kursen ger dig en allmän introduktion till universitetsstudier och hjälper dig att förbereda dig för universitetsstudierna. Du läser introduktionskursen parallellt med de behörighetsgivande kurserna.
Kursen är studiemedelsgrundande.

Undervisningens upplägg
Kursen ges på plats på lärcentrum i Åre (Campus Åre) och Härnösand (Campus Härnösand Höga Kusten), på tisdagar kl. 13.00-15.00, mellan v. 3 (2024-01-16) och v. 22 (2024-05-28). Sista kurstillfället ges på Mittuniversitetets
campus i Östersund eller Sundsvall, beroende på vilket lärcentrum du har
deltagit i kursen.

Innehåll
Genom praktiska övningar som tränar upp din förmåga att läsa, tala och skriva i ett akademiskt sammanhang får du verktyg för att klara en universitetsutbildning. I kursen utvecklar du din studieteknik och förmåga att kritiskt granska och värdera källor. Du får också en introduktion till stödfunktionerna på Mittuniversitetet.

Examination
Kursen examineras genom skriftliga och muntliga uppgifter samt en salstentamen på lärcentrum. Vid godkänt resultat på kursen får du 7,5 högskolepoäng.

Anmälan
Du kan redan nu kontakta studie- och yrkesvägledare på ditt lärcentrum eller din folkhögskola och anmäla dig. Sista anmälningsdatum är 2023-12-18.

 

Tillbaka till utbildningar

Utbildningslängd:

7,5 hp

Utbildningsstart:

2024.01.16

Utbildningsform:

Universitet

Plats:

Lärcentrum Härnösand