Skip to main content

För studerande

Lärcentrum

Ett lärcentrum är en mötesplats för studerande där du får tillgång till studielokaler, tentamensservice, olika typer av teknisk utrustning, studievägledning och biblioteksresurser.

Lärcentrum är en viktig del av Campus Härnösand Höga Kusten. Härifrån kan du som studerar på distans nå världens alla lärosäten. Lärcentrum finns på plan 3 i Sambiblioteket.

Plugga i vår unika studiemiljö

Lärcentrum i Härnösand erbjuder i första hand riktade insatser mot dig som studerar på eftergymnasial nivå men alla studerande är välkomna att plugga i vår unika studiemiljö.

Här arbetar våra utbildningskoordinatorer, Matilda och Moya, som ger dig som student en god service. Studie- och yrkesvägledare finns på plats för bokade tider på Lärcentrum för att svara på frågor kring framtida studier och yrkesliv.

Allt du behöver

Lärcentrums lärmiljöer erbjuder flexibla, interaktiva och rumsliga möjligheter. Samtliga klass-, konferens-, och grupprum är utrustade med konferensutrustning så att du som student kan koppla upp dig mot dina föreläsningar. På Lärcentrum finns även datorer med headset och webkamera för studenter att låna. Det finns även möjlighet att skriva ut, scanna och kopiera.

Mer om våra lokaler

Här finns:
3 st. föreläsningssalar (Tillsammans, Samarbeta & Motivation)
2 st. grupprum (Kreativitet & Kunskap)
1 st. konferensrum (Vision)
Studentkök (Målet)
Studieplatser anpassade för enskilda och i grupp

Två av klassrummen på Lärcentrum är utformade utifrån Active Learning Classroom – Rum för aktivt lärande. ALC sätter den fysiska lärmiljön i fokus och gör en varierad och studentaktiverande undervisning möjlig där fysiska möten kompletteras med digital teknik. Klassrummen är utformade med grupper där varje grupp är utrustad med egen dator, skärm och whiteboard. För att möjliggöra för flexibla lösningar där klassrummen snabbt kan ändras utifrån behov har alla möbler hjul.

Kontakta oss för mer information

Kontakta Moya eller Mathilda om du vill veta mer om hur du får tillgång till våra lokaler, bokar rum, kopierar m.m. De hjälper dig gärna.

För studerande

Här kan du bo nära din utbildning, Lärcentrum eller biblioteket och ändå ha havet och naturen alldeles inpå knuten. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort.