Skip to main content

För studerande

Härnösands Energitekniska Arena -HETA

Heta Utbildningar

Heta Utbildningar är kommunens egna yrkeshögskola. Här ryms utbildningar inom det energitekniska området och grön omställning.

HETA är en maskinhall som består av 2600 kvm fylld med teknisk utrustning. Det är ett av Skandinaviens mest kompletta och totalintegrerade labb. Det är också landets enda fullfjädrade utbildningsanläggning för värmekraftproduktion. I HETA finns labb för både elkraft och förnybara energikällor. Bland annat en fullstor reservkraftanläggning med tillhörande infasningsutrustning och en kondensturbin som drivs av en ångpanna.

HETA finns såklart tillgängligt för alla studenter på HETA utbildningar, men används även av Härnösands gymnasium, yrkeshögskoleutbildningen för Skärgårdskaptener och ett antal universitet inom området energi. Här bedrivs ven uppdragsutbildningar och certifieringar. HETA är det enda laboratoriet i Sverige där branschfolk kan examinera sig för installation av förnybar energi.

Se en video inifrån maskinhallen

För studerande

Här kan du bo nära din utbildning, Lärcentrum eller biblioteket och ändå ha havet och naturen alldeles inpå knuten. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort.