Skip to main content

Grunderna i AI

Sista ansökningsdatum: 2024.03.14

Kursen ges av Linköpings universitet

Kursen syftar till att ge en introduktion och överblick av artificiell intelligens. Fokus ligger på att förstå begreppet och några viktiga tekniker som hur sökning och maskininlärning fungerar samt konsekvenser av AI på samhället.

Börja läsa när du vill

Du kan börja läsa kursen i stort sett när du vill då kursen är en online-kurs med flexibel antagning. Du gör ansökan till den termin du tänker börja läsa kursen. Vill du börja direkt så ansöker du till innevarande termin, eller så väljer du den termin du tänker börja. Termin väljer du här ovan, så kommer du till rätt ansökningstillfälle.

Kursformat

Kursen är en distanskurs som görs i egen takt och hanteras i sin helhet i en web-baserad kursmiljö (https://www.elementsofai.se/). Kursen baseras på självstudier av kursmaterialet och examineras med självrättande tester och inlämningar. Du som har gjort Elements of AI kan anmäla dig till den här kursen för att få dina resultat validerade. Det gäller både den svenska och den engelska versionen av kursen. Du måste inte göra om kursen, däremot måste du ladda upp certifikatet från Elements of AI och göra ett valideringstest med frågor motsvarande de som finns i Elements of AI för att säkerställa att det verkligen är du som gått igenom kursen. För mer information se https://www.ida.liu.se/~ETE318/info/courseinfo.sv.shtml.

Kursen handleds över internet.

Information om behörighet

Observera att du vid ansökan till kursen måste kunna styrka att du har grundläggande behörighet. Om dina gymnasiemeriter inte redan finns på dina sidor på antagning.se så behöver du ladda upp gymnasieexamen, eller motsvarande, på antagning.se i samband med din ansökan.

Träffar på Lärcentrum i Härnösand

20/3 kl. 17 – 19
10/4 kl. 17 – 19
24/4 kl. 17 – 19

Tillbaka till utbildningar

Utbildningslängd:

2 hp

Utbildningsstart:

2024.03.20

Utbildningsform:

Kurs, Universitet

Plats:

Distans med träffar på Lärcentrum

Gå till ansökning