Skip to main content

Underhållsingenjör

Öppen för sen anmälan

Utbildningen ges av yrkeshögskolan Heta utbildningar.

Drömmer du om att vara hjärnan bakom maskinernas optimala prestanda och långsiktiga hållbarhet? Vår underhållsingenjörsutbildning är din biljett till att förvandla den drömmen till verklighet!

Efter avslutad utbildning kommer du inte bara ha en gedigen kunskapsbas utan även praktiska färdigheter som kommer göra dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Du kommer att behärska allt från återställning- och reparationsmetoder för processtekniska utrustningar till att läsa och tolka ritningar för processindustriella system.

Utbildningen täcker områden som lagar och förordningar inom miljö- och kvalitetsområdet, samt juridiska och ekonomiska förutsättningar för underhållsteknisk verksamhet. Du kommer att lära dig om kvalitetsledningssystem, systematiskt miljöarbete, och arbetsplatsens fysiska, ekonomiska och sociala faktorer.

Tekniska färdigheter inkluderar bland annat att arbeta med elektriska givare, processautomationssystem, och att använda CMMS-system för regelbunden underhålls- och reservdelshantering. Dessutom kommer du att kunna lösa tekniska problem, göra ekonomiska kalkyler, och kommunicera effektivt på både svenska och engelska.

Efter utbildningen kommer du att vara rustad att ta en ledande roll inom förbättringsteam och kommunicera smidigt med olika teammedlemmar och externa parter. Ge dig själv möjligheten att vara den som inte bara förstår, utan också driver framgången bakom varje maskins kraft och funktion. Ansök nu och ta steget mot en framtid som eftertraktad underhållsingenjör med en bred och djup kompetens inom området!

Tillbaka till utbildningar

Utbildningslängd:

400 YHP/ 2 år heltid

Utbildningsstart:

2024.09.02

Utbildningsform:

YH

Plats:

distans med 8 obligatoriska träffar på Heta utbildningar i Härnösand

Gå till ansökning