Skip to main content

Systemutvecklare DevSecOps

Sista ansökningsdatum har passerat

Huvudman för utbildningen är KYH yrkeshögskola. De fysiska träffarna sker ca två gånger i veckan på Lärcentrum i Härnösand.

DevSecOps är en förkortning för Development, Security och Operations. Som Systemutvecklare inom DevSecOps kopplar du ihop utvecklingsavdelningens snabbföränderliga mål och visioner med systemförvaltningens ansvar för att systemen faktiskt fungerar som det var tänkt. DevSecOps innebär alltså att man tänker på applikations- och infrastruktursäkerhet från början av utvecklingen.

Det innebär också att kunna automatisera vissa säkerhetsgrindar för att förhindra att DevOps-arbetsflödet saktar ner. En DecSecOps-utvecklare måste alltid välja rätt verktyg för att kontinuerligt integrera säkerhet, som att komma överens om en integrerad utvecklingsmiljö med säkerhetsfunktioner.

Under utbildningen

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om objektorienterad programmering och skript. Du kommer arbeta med SQL, databasteknik och containerteknik. Du kommer även lära dig om agil projektmetodik, devops-metoder samt säker programmering, CI/CD och sårbarhetsskanning.

Du kommer också analysera rutiner och arbetsprocesser och förebygga risker och tillämpa säkerhetsåtgärder. Utbildningen passar dig som är noggrann, lösningsorienterad och vill arbeta med DevSecOps inom IT-infrastruktur och systemutveckling.

Framtid och kompetensbehov

Den svenska IT-marknaden har sedan flera år en omfattande utmaning i att möta den fortsatta kompetensbristen. Detta i takt med att allt fler företag och organisationer från ett brett antal branscher driftsätter mer av sin information och verksamhet på digitala plattformar och i molnbaserade miljöer har hotbilden mot IT växt. Hotbilden och de potentiella riskerna är större än någonsin och efterfrågan på mer kompetens är större än någonsin. DevSecOps-utvecklare är därav ett av de snabbast växande yrkena inom IT-branschen.

Exempel på yrkestitlar förutom Systemutvecklare DevSecOps:

  • Backendutvecklare
  • DevOps-integrerare
  • DevOps-utvecklare
  • Systemutvecklare
Tillbaka till utbildningar

Utbildningslängd:

400 YHP/ 2 år heltid

Utbildningsform:

YH

Plats:

Träffar på Lärcentrum i Härnösand ca 2 gånger/vecka

Läs mer