Skip to main content
2021.11.09

Utbildningsstaden tar ny fart – framtidskväll om Campus Härnösand

Arbetet med att bygga Campus Härnösand Höga Kusten pågår. Den 24 november bjuder Härnösands kommun in till en framtidskväll på temat. Information, inspiration och dialog står på programmet.

Campus Härnösand Höga Kusten är en gemensam plattform för utbildning och kompetensförsörjning, med ett utbud på eftergymnasial nivå. Att bygga ett campus tar lång tid, men även om arbetet i Härnösand bara har varit igång ett par år så har man redan kommit förhållandevis långt.

Målet är högt satt. Här ska alla eftergymnasiala utbildningar samlas, oavsett vilken aktör det är som anordnar utbildningen. Ambitionen är också att växa och bidra till kompetensförsörjningen i Härnösand och Västernorrland.

– Med en gemensam plattform vill vi visa på bredden i det som redan finns, men också skapa samarbeten och hitta synergier – visa på vad som är möjligt i framtiden. Myndigheter, näringsliv och organisationer har ett stort behov av utbildad personal och Campus Härnösand Höga Kusten ska göra det enklare att tillgodose studenternas, näringslivets och det offentligas behov och önskemål om utbildning, säger Mikaela Vennerbring, vikarierande campusutvecklare.

På Framtidskvällen klockan 18.00-19.30 den 24 november presenterar Härnösands kommun planerna för Campus Härnösand Höga Kustens. Bland gästerna finns det Campus Västervik som är ett framgångsrikt exempel på campusbygge. Med finns också bland andra Mitt­universitetet och Höga Kusten Industrigrupp. Det kommer också att finnas utrymme för frågor, samtal och åsikter från allmänheten. Kom och tyck till!

Fler nyheter

Gå till vårt nyhetsarkiv eller klicka direkt in på våra senaste nyheter.

Till nyhetsarkivet