Skip to main content
2022.01.19

Lärcentrum fortsätter utvecklingen – får 600 000 från Skolverket

Lärcentrum fungerar som ett nav för eftergymnasiala studier i Härnösand. Nu får Härnösands kommun 600 000 kronor av Skolverket för att fortsätta utveckla verksamheten.

– Så himla roligt! Statsbidraget är ett välkommet bidrag till att fortsätta utveckla Lärcentrum och Campus Härnösand Höga kusten. Vi ska vara tillgängliga både för dem som vill studera vidare och vara ett bra alternativ både för dem som studerar på plats och på distans. Vi vill bidra till att höja utbildningsnivån i länet och hjälpa till med de eventuella yrkesväxlingen som det finns behov av, säger Annika Lill, verksamhetsutvecklare på Lärcentrum, som i Härnösand finns på Plan 3 på Sambiblioteket.

Totalt får kommunerna i Västernorrlands län 4,5 miljoner kronor för Lärcentrumutveckling. Kommunerna gjorde hösten 2021 en gemensam ansökan om statsbidrag med målet att öka och anpassa stöd, servicen och tillgängligheten för eleverna. Arbete med den digital lärmiljö och kommunikationsteknik kommer också att genomföras under 2022 och utbud och tillgänglighet till Yrkeshögskola och högre utbildning ska öka.

Läs mer om Lärcentrum här.

Fler nyheter

Gå till vårt nyhetsarkiv eller klicka direkt in på våra senaste nyheter.

Till nyhetsarkivet