Skip to main content
2024.06.25

Campus Härnösand söker tolv nya utbildningar

Campus Härnösand Höga Kusten fortsätter att utvecklas och att satsa på utbildningar som efterfrågas av näringslivet. Nu ansöker Campus om att både få starta helt nya och få fortsätta driva tolv olika yrkeshögskoleutbildningar (YH-utbildningar). I januari 2025 tas beslutet om vilka utbildningar som beviljas.

– Vi vill att det ska finnas många och breda möjligheter att utbilda sig på plats i Härnösand och till yrken som verkligen behövs och efterfrågas av arbetsmarknaden, säger Håkan Ölund, chef för Campus Härnösand.

Under året har Campus-personalen haft dialog med en mängd företag i olika branscher och det har resulterat i hela tolv ansökningar om utbildningar. Ett exempel är en utbildning till Rekryteringsspecialist där det ingår en särskild del om internationell rekrytering. Bland annat får studenterna läsa affärsengelska och interkulturell kommunikation samt praktiska saker som arbetsvisum och arbetsrättsliga frågor över gränserna

– Västernorrland står inför en spännande tid där rätt kompetensförsörjning blir avgörande för att vi ska kunna växa och blomstra som region. Utbildade rekryteringsspecialister kan spela en vital roll i att locka och integrera global talang och jag ser utbildningen som en viktig komponent för att säkerställa att vi inte bara möter, utan även driver framtidens arbetsmarknadsbehov, säger Mikael Aamisepp, verksamhetsansvarig på High Coast Invest, som är en av flera parter som medverkar i ansökan och ger sitt stöd till att utbildningen startar.

Bland de sökta utbildningarna finns många inom teknik och IT men även till exempel Specialistundersköterska, Lönespecialist och Stadsodlare. Campuschefen Håkan Ölund välkomnar ännu fler dialoger med företag och arbetsgivare i regionen.

– YH-utbildningar är till för att snabbt fylla de behov av rätt kompetens som finns eller uppstår på arbetsmarknaden. Har du brist på kompetens inom något område eller vill utveckla ditt företag i nya riktningar så tveka inte att ta kontakt med oss. Tillsammans kan vi sy ihop och ansöka om de utbildningar du behöver.

Möjligheten att utbilda eller vidareutbilda sig är viktig för unga i början av yrkeslivet, men också för den som hunnit jobba ett tag.

– I takt med att vi arbetar längre upp i åldrarna ökar intresset för att ändra yrkesinriktning mitt i livet. Ju fler utbildningar vi kan erbjuda i Härnösand, desto fler människor, både yngre och äldre, får möjlighet att bo kvar i stället för att flytta till utbildning och jobb, säger Håkan Ölund.

Det är Myndigheten för yrkeshögskolan som beslutar vilka utbildningar som får startas och beslutet kommer alltså i januari 2025.

Campus Härnösand söker följande utbildningar:

Industritekniska utbildningar

 • VVS-ingenjör (HETA utbildningar yrkeshögskolan)
 • Drifttekniker kraft & värme (HETA utbildningar yrkeshögskolan)

IT-utbildningar

 • IT-infrastrukturtekniker (i samarbete med KYH yrkeshögskola)
 • UX-designer (i samarbete med KYH yrkeshögskola)
 • Fullstack developer (i samarbete med KYH yrkeshögskola)
 • Mjukvaruutvecklare (i samarbete med KYH yrkeshögskola)
 • Java-utvecklare (i samarbete med KYH yrkeshögskola)

Övriga utbildningar

 • Rekryteringsspecialist (i samarbete med Lexicon yrkeshögskola)
 • Lönespecialist (i samarbete med Lexicon yrkeshögskola)
 • Specialistundersköterska (i samarbete med Hermods yrkeshögskola)
 • Stadsodlare (HETA utbildningar yrkeshögskolan)
 • Akvaponiingenjör (i samarbete med Väddö folkhögskola)

Fler nyheter

Gå till vårt nyhetsarkiv eller klicka direkt in på våra senaste nyheter.

Till nyhetsarkivet